Sagape

Konzalting u ugostiteljstvu

  • Početna
  • O meni
  • Usluge
  • Kontakt
  • Novosti

Premijera Santa Elisabette 2016. – impresivnog terana braće Benvenuti

Albert i Nikola Benvenuti, izvor: Vinart, Rene Karaman

Sad kad je ljestvica postavljena tako visoko i kad su očekivanja kupaca velika, valja sve to opravdati, izjavio je Nikola Benvenuti, koji je s bratom Albertom, krajem prošlog tjedna na elegantnom vidikovcu ispred hotela Royal u Opatiji, premijerno predstavio dugo iščekivano vino Santa Elisabettu iz berbe 2016., sa istoimenog položaja kraj Motovuna.

Izvor: Vinart, Rene Karaman

Riječ je o vinu od terana, sorte po kojoj je vinarija Benvenuti poznata i redovito nagrađivana. Najviša moguća kvaliteta postignuta je rigoroznim smanjivanjem prinosa na manje od pola uroda, kako bi preostalo grožđe preuzelo na sebe sve nutrijente. Potom je napravljena dvostruka selekcija, prva prilikom berbe, a kasnije i u podrumu miješanjem isključivo vina iz bačvi s najboljim rezultatom. Konačni blend odnosno odabir bačvi i njihov omjer realiziran je komisijski, zajedno s nekima od najcjenjenijih domaćih poznavatelja vina, novinara i sommeliera.

Braća Benvenuti, sommelieri Karin Rupena Perdec, Emil Perdec i Sandi Paris, izvor: Vinart, Rene Karaman

Santa Elisabetta 2016. je proizvedena u limitiranoj količini od 3400 boca zapremnine 0,75 litara i 100 magnuma zapremnine od 1,5 litara.

Prošlogodišnje, prvo izdanje ovog iznimnog vina, bilo je rasprodano u svega par tjedana. Zaista smo bili iznenađeni izvrsnom reakcijom publike na prošlogodišnju Santa Elisabettu, jer je doslovno bila razgrabljena. Takvom se interesu nismo ni najmanje nadali, ali očito se ljudima jako dopala. Tako da smo ove godine prilikom finalne kreacije novog vina, iz berbe 2016., osjećali jako veliku odgovornost, i iskreno, imali ozbiljnu tremu, priznao je Nikola. Trema je naravno bila kreativna i rezultirala vinom velikog potencijala, za koje je lista rezervacija već prilično popunjena i prije ove promocije.

Čestitke braći Benvenuti!

Nikola Benvenuti, sommelieri Ines Matić Matešković i Filip Savić, eno-gastro blogerica Andrea Pančur, izvor: Andrea Pančur
Izvor: Karin Rupena Perdec

Podijelite s prijateljima:
  • email
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter
  • Linkedin
« Med-i-Teran z’Kastva
SAGAPE You Tube kanal – uvodni video »

Pretraga stranice

Teme

  • Događanja
  • Edukacija
  • Press clipping
  • Video

Sagape logo

Sagape, obrt za konzalting u ugostiteljstvu, vl. Sanja Krmpotić
OIB: 81825918126 • Tel: +385 98 925 9401 • info@sagape.hr


© 2019–2023 Sagape, sva prava pridržana. Pravila privatnosti

Vizualni identitet by Nela Dunato Art & Design
Ova web stranica koristi kolačiće (eng. “cookies”) kako bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo pregledavanja i funkcionalnosti web stranice. Više informacijaPrihvaćam
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Uvijek omogućeno

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

Spremi i prihvati