
Cilj uspješne organizacije je potaknuti gosta potrošiti čim više, a da ga zadrži.
HORST SCHULZE (The Ritz-Carlton i Capella luxury hotels & resorts)
Želite li goste, koji troše više, sa zadovoljstvom?
Saznajte kako proaktivno pristupiti gostu i ostvariti ciljnu prodaju ponude ugostiteljsko-turističkog objekta.
Na radionici od sri. 08.06. do pet. 10.06.2022.
U autentičnim eno-gastro objektima Plešivice i Međimurja, dobitnicima renomiranih svjetskih i domaćih priznanja: vinarija Tomac, restoran Korak, vinarija Štampar, restoran Mala Hiža i OPG Hažić
Program
1. dan – sri. 08.06.
VINARIJA TOMAC (Decanter priznanja za pjenušac i uvrštavanje na popis najvažnijih vina na svijetu, brojna međunarodna i domaća priznanja, sudionici ekskluzivnog festivala Raw Wine New York 2022)
RESTORAN KORAK (3 toke Gault&Millau, najbolji chef Gault&Millau Zagreb i okolica 2022, višegodišnji sous chef Ane Roš najbolje kuharice svijeta, član udruge JRE Hrvatska, prvi hrvatski ladanjski restoran visoke kuhinje)

15 :00 h Dolazak u vinariju Tomac, Plešivica, Jastrebarsko
Pjenušac dobrodošlice i obilazak nove vinarije
Studija slučaja: Strateški iskorak za hrvatsko vinarstvo – biodinamički uzgoj – Martina Tomac (vlasnica vinarije)
16:00 h Odlazak iz vinarije Tomac

16:10 h Dolazak u restoran i vinariju Korak, Plešivica, Jastrebarsko
Razgled butik vinarije i podruma uz stručno vođenje
Studija slučaja: Hrabrost pokretanja i iskustvo poslovanja fine dining restorana izvan grada – chef Bernard Korak (najbolji chef Gault&Millau Zagreb i okolica 2022, višegodišnji sous chef Ane Roš najbolje kuharice svijeta San Pellegrino 2017) i Vera Korak (vlasnici i voditelji restorana)
Moderna interpretacija tradicionalne regionalne kuhinje: degustacijski menu inspiriran plešivičkim krajem baziran na sezonskim namirnicama s vlastitog imanja i od lokalnih proizvođača – Priča o suživotu prirode, lokalnih namirnica, tradicije i obitelji
Stručno sljubljivanje s odabranim lokalnim vinima uz opis i način njihove proizvodnje.
19:00 h Odlazak iz restorana, smještaj u hotel i slobodno vrijeme
2. dan – čet. 09.06.
VINARIJA ŠTAMPAR (pokretač projekta Pušipel za brendiranje i etabliranje istoimene autohtone sorte, brojna domaća i međunarodna priznanja, Decanter medalje i zlato za pjenušac od sorte pušipel)
RESTORAN MALA HIŽA (2 toke Gault&Millau, Michelinova preporuka, višestruki najbolji restoran središnje Hrvatske i državni viceprvak izbora Dobri restorani)

08:30 h Odlazak iz hotela sa Plešivice
10:30 h Dolazak u vinariju Štampar, Sveti Urban, Međimurje
Razgled podruma uz stručno vođenje
Studija slučaja: U stalnom traganju za savršenstvom spoja tradicije, znanja i inovacija – David Štampar (vlasnik vinarije)

11:00 h Mađerkin breg – kultno mjesto međimurskog vinogorja
Studija slučaja: Vinski salon pod vedrim nebom – pokretanje razvoja vinskog turizma međimurskog kraja – Monika Štampar (vlasnica vinarije)
Vođena degustacija autentičnih etiketa vinarije Štampar u pratnji pladnjeva s proizvodima malih lokalnih proizvođača (prezentacija koncepta od polja do stola, podržavanje lokalne i sezonske proizvodnje)
Napomena: U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika, program se odvija u kušaonici vinarije Štampar
12:30 h Odlazak iz vinarije Štampar
13:00 h Dolazak u Terme Sveti Martin
Edukacija: Proaktivni pristup gostu i prodaja ciljne ponude ugostiteljsko-turističkog objekta – predavač Sanja Krmpotić, mentorica za gostoljubivost (Sagape konzalting u ugostiteljstvu)
Coffee break
17:10 h Polazak u restoran Mala Hiža, Mačkovec

17:30 h Dolazak u restoran Mala Hiža, Mačkovec
Studija slučaja: Glavna polazna točka za postojanost, profesionalnost i uspješnost ugostiteljskog objekta u kontinentalnoj Hrvatskoj – Branimir Tomašić (vlasnik)
Pomicanje granica tradicionalne međimurske kuhinje – degustacijski menu građansko-pučkih jela s inventivnim pomakom, od sezonskih, lokalnih namirnica provjerenog i kvalitetnog porijekla
20:00 h Odlazak iz restorana, smještaj u hotel i slobodno vrijeme
3. dan – pet. 10.06.
OPG HAŽIĆ (proizvodno-prerađivački-turistički OPG, obitelj poznata po uzgoju i preradi jabuka, osnivači udruge Najbolje z’Međimurja, prvi Vinski kamp u Hrvatskoj)

10:30 h Odlazak iz hotela
10:35 h Dolazak na OPG Hažić
Studija slučaja: Povećanje dodane vrijednosti u turizmu poljoprivrednim proizvodima: od jabuke i loze do posla života! – Tatjana Hažić (vlasnica)
Degustacijski pinklec – degustacija proizvoda obitelji Hažić
12:45 h Polaznicima podjela Uvjerenja o uspješno završenoj trodnevnoj radionici
Za prijave na radionicu i dodatne informacije rado stojim na raspolaganju:
Sanja Krmpotić, ++385 98 925 401, info@sagape.hr

U kotizaciju uključeno:
- Radionica u vinariji Tomac
– Pjenušac dobrodošlice
– Obilazak nove vinarije
– Studija slučaja: Strateški iskorak za hrvatsko vinarstvo – biodinamički uzgoj
- Radionica u restoranu Korak
– Razgled butik vinarije i podruma uz stručno vođenje
– Studija slučaja: Hrabrost pokretanja i iskustvo poslovanja fine dining restorana izvan grada
– Moderna interpretacija tradicionalne regionalne kuhinje – degustacijski menu sljubljen s odabranim lokalnim vinima uz opis i način proizvodnje
- Radionica u vinariji Štampar
– Razgled podruma uz stručno vođenje
– Studija slučaja: U stalnom traganju za savršenstvom spoja tradicije, znanja i inovacija
– Studija slučaja: Vinski salon pod vedrim nebom – pokretanje razvoja vinskog turizma međimurskog kraja
– Vođena degustacija na Mađerkinom bregu
- Edukacija Sagape – Moć gostoljubivosti
– Proaktivni pristup gostu i prodaja ciljne ponude ugostiteljsko-turističkog objekta
– Coffee break
- Radionica u restoranu Mala Hiža
– Studija slučaja: Glavna polazna točka za postojanost, profesionalnost i uspješnost ugostiteljskog objekta u kontinentalnoj Hrvatskoj
– Degustacijski menu – Pomicanje granica tradicionalne međimurske kuhinje
- Radionica na OPG-u Hažić
– Studija slučaja: Povećanje dodane vrijednosti u turizmu poljoprivrednim proizvodima: od jabuke i loze do posla života!
– Degustacijski pinklec – degustacija proizvoda obitelji Hažić
– Radni materijali
– Uvjerenje o uspješno završenoj edukaciji
Broj sudionika: 10-12 osoba
Kotizacija za radionicu: ukupno 8.500 kn po osobi za cijelokupni program
Kotizacija je na bazi 10 osoba
Prijevoz i smještaj su u vlastitoj organizaciji
Posebna napomena: program je podložan promjenama u skladu s trenutnim epidemiološkim mjerama