Cilj uspješne organizacije je potaknuti gosta potrošiti čim više, a ujedno ga zadržati.
HORST SCHULZE (The Ritz-Carlton, Capella luxury hotels & resorts)
Želite li goste, koji troše više, sa zadovoljstvom?
SAZNAJTE KAKO – na radionici od sri. 15.11. do pet. 17.11.2023.
U autentičnim eno-gastro-turističkim objektima Međimurja i Plešivice, dobitnicima renomiranih svjetskih i domaćih priznanja: vinarija Štampar, restoran Mala Hiža, OPG Hažić, Terme Sveti Martin, restoran Korak i vinarija Tomac
Program
1. dan – sri. 15.11. – Međimurje
VINARIJA ŠTAMPAR (jedan od predvodnika renesanse međimurskog vinarstva i vinogradarstva, pokretač projekta Pušipel za brendiranje i etabliranje istoimene autohtone sorte, Decanter medalje i zlato za pjenušac od sorte pušipel, brojna domaća i međunarodna priznanja)
RESTORAN MALA HIŽA (Michelin preporuka, 3 toke Gault&Millau, višestruki najbolji restoran središnje Hrvatske i državni viceprvak izbora Dobri restorani)
13:00 h Dolazak u vinariju Štampar, Sveti Urban, Međimurje
Razgled podruma uz stručno vođenje
STUDIJA SLUČAJA: KREIRANJE TERROIR PONUDE
- U stalnom traganju za savršenstvom spoja tradicije, znanja i inovacija – David Štampar (vlasnik vinarije)
13:45 h Odlazak na Mađerkin breg – kultno mjesto međimurskog vinogorja by vinarija Štampar
- Vinski salon pod vedrim nebom – pokretanje razvoja vinskog turizma s terroir ponudom – Monika Štampar (vlasnica vinarije)
- Vođena degustacija autentičnih etiketa vinarije Štampar i prodajna prezentacija gostu, u pratnji pladnjeva s proizvodima malih lokalnih proizvođača (koncept od polja do stola, podržavanje lokalne i sezonske proizvodnje)
Napomena: U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika, program se odvija u kušaonici vinarije Štampar
15:00 h Odlazak iz vinarije Štampar i smještaj u hotel
16:10 h Polazak u restoran Mala Hiža, Mačkovec
16:30 h Dolazak u restoran Mala Hiža, Mačkovec
STUDIJA SLUČAJA: POMICANJE GRANICA TRADICIONALNE KUHINJE
- Degustacijski menu građansko-pučkih jela s inventivnim pomakom, od sezonskih, lokalnih namirnica provjerenog i kvalitetnog porijekla, uz pokaznu pripremu pojedinih jela – chef Branimir Tomašić (vlasnik restorana, dobitnik trofeja Chef tradicijske kuhinje Gault&Millau 2018)
19:30 h Odlazak iz restorana i slobodno vrijeme
2. dan – čet. 16.11. – Međimurje – Plešivica “hrvatska Champagne”
TERME SVETI MARTIN (prvi Healthness resort u Europi)
OPG HAŽIĆ (prvi Vinski kamp u Hrvatskoj, proizvodno-prerađivački-turistički OPG, osnivači udruge Najbolje z’Međimurja)
RESTORAN KORAK (Michelin zvjezdica + Michelin zelena zvjezdica Sustainable gastronomy, 3 toke Gault&Millau, član udruge JRE Hrvatska)
10:00 h Kongresna dvorana Terme Sveti Martin, Sveti Martin na Muri
- EDUKACIJA: Važnost prodaje i tehnike prodaje u radu s gostima u ugostiteljstvu i turizmu – predavač Sanja Krmpotić, mentorica i stručnjakinja za gostoljubivost i izvrsnost usluge (Sagape konzalting u ugostiteljstvu)
Coffee break
13:15 h STUDIJA SLUČAJA: ORGANIZACIJA POSLOVANJA I TEHNIKE PRODAJE U RADU S GOSTIMA WELLNESS RESORTA
- Od odjela marketinga do hotelske recepcije – predstavnica prodajnog tima Terme Sveti Martin
13:45 h Odlazak iz Termi Sveti Martin
13:50 h Dolazak na OPG Hažić, Sveti Martin na Muri
STUDIJA SLUČAJA: USPJEŠNA PRODAJA POVEĆANJEM DODANE VRIJEDNOSTI POLJOPRIVREDNIM PROIZVODIMA U TURIZMU
- Od jabuke i loze do vinskog kampa – Tatjana Hažić (vlasnica)
- Degustacijski pinklec – degustacija terroir proizvoda obitelji Hažić
Obilazak prvog Vinskog kampa u Hrvatskoj
15:30 h Odlazak sa OPG-a Hažić
17:30 h Dolazak u restoran i vinariju Korak, Plešivica, Jastrebarsko
Razgled boutique vinarije uz stručno vođenje
STUDIJA SLUČAJA: ISKUSTVO I ORGANIZACIJA POSLOVANJA MICHELIN RESTORANA s dodatnom oznakom Michelin Sustainable gastronomy
- Tehnike fine dining kuhanja uz pokaznu pripremu pojedinih jela– chef Bernard Korak (Michelin*, najbolji chef Gault&Millau Zagreb i okolica 2022, višegodišnji sous chef Ane Roš najbolje kuharice svijeta San Pellegrino 2017 (Hiša Franko, Michelin**), radio u Osteria Francescana (Michelin***, najbolji restoran svijeta The World’s 50 Best Restaurants 2016 i 2018))
- Moderna interpretacija tradicionalne regionalne kuhinje: degustacijski menu inspiriran plešivičkim terroirom baziran na sezonskim namirnicama s vlastitog imanja i od lokalnih proizvođača
- Stručno sljubljivanje jela s lokalnim vinima, prodajna prezentacija gostu i tehnike posluživanja vina u fine dining restoranu – sommelier Vera Korak
20:30 h Odlazak iz restorana, smještaj u hotel i slobodno vrijeme
3. dan – pet. 17.11. – Plešivica
VINARIJA TOMAC (Decanter priznanja za pjenušac i uvrštavanje na popis najvažnijih vina na svijetu, brojna međunarodna i domaća priznanja, sudionici ekskluzivnog festivala Raw Wine New York 2022, prva vinarija s ekološkim certifikatom na Plešivici) – bonus radionica
08:30 h Plešivički doručak na obiteljskom gospodarstvu Moj Hir
10:00 h Dolazak u vinariju Tomac, Plešivica, Jastrebarsko
Obilazak nove vinarije
Studija slučaja: Strateški iskorak za hrvatsko vinarstvo – ekološki certifikat i biodinamički uzgoj – Martina Tomac (vlasnica vinarije)
11:00 h Polaznicima podjela Uvjerenja o pohađanju radionice i uspješno završenoj edukaciji
U kotizaciju uključeno:
- Radionica u vinariji Štampar
– Razgled podruma uz stručno vođenje
– Studija slučaja: kreiranje terroir ponude
– Studija slučaja: Vinski salon pod vedrim nebom – pokretanje razvoja vinskog turizma s terroir ponudom
– Vođena degustacija autentičnih etiketa vinarije Štampar i prodajna prezentacija gostu, u pratnji pladnjeva s proizvodima malih lokalnih proizvođača (koncept od polja do stola, podržavanje lokalne i sezonske proizvodnje)
- Radionica u restoranu Mala Hiža
– Studija slučaja: pomicanje granica tradicionalne kuhinje
– Degustacijski menu građansko-pučkih jela s inventivnim pomakom, od sezonskih, lokalnih namirnica provjerenog i kvalitetnog porijekla, uz pokaznu pripremu pojedinih jela
- Edukacija Sagape
– Važnost prodaje i tehnike prodaje u radu s gostima u ugostiteljstvu i turizmu
– Coffee break
– Studija slučaja: organizacija poslovanja i tehnike prodaje u radu s gostima wellness resorta od odjela marketinga do hotelske recepcije
- Radionica na OPG-u Hažić
– Studija slučaja: uspješna prodaja povećanjem dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima u turizmu
– Degustacijski pinklec – degustacija proizvoda obitelji Hažić
– Obilazak prvog Vinskog kampa u Hrvatskoj
- Radionica u restoranu Korak
– Razgled butik vinarije i podruma uz stručno vođenje
– Studija slučaja: iskustvo i organizacija poslovanja Michelin restorana s dodatnom oznakom Michelin Sustainable gastronomy
– Tehnike fine dining kuhanja uz pokaznu pripremu pojedinih jela
– Moderna interpretacija tradicionalne regionalne kuhinje: degustacijski menu inspiriran plešivičkim terroirom baziran na sezonskim namirnicama s vlastitog imanja i od lokalnih proizvođača
– Stručno sljubljivanje jela s lokalnim vinima, prodajna prezentacija gostu i tehnike posluživanja vina u fine dining restoranu
- Bonus radionica u vinariji Tomac
– Obilazak nove vinarije
– Studija slučaja: Strateški iskorak za hrvatsko vinarstvo – ekološki certifikat i biodinamički uzgoj
– Radni materijali
– Uvjerenje o pohađanju radionice i uspješno završenoj edukaciji
Broj sudionika: 10 osoba
Kotizacija za radionicu: ukupno 1.200 Eur (9.041,40 Kn) po osobi za cijelokupni program radionica
(1 Eur = 7,53450 Kn)
Kotizacija je na bazi 10 osoba
Prijevoz i smještaj su u vlastitoj organizaciji
Za prijave na radionicu i dodatne informacije rado stojim na raspolaganju
Sanja Krmpotić, ++385 98 925 401, info@sagape.hr