Sagape

Konzalting u ugostiteljstvu

  • Početna
  • O meni
  • Usluge
  • Kontakt
  • Novosti

Radionica Međimurje – Plešivica: Terroir ponuda i tehnike prodaje u radu s gostima

Mađerkin breg, izvor: arhiva vinarije Štampar, foto Terca art

Cilj uspješne organizacije je potaknuti gosta potrošiti čim više, a ujedno ga zadržati.

HORST SCHULZE (The Ritz-Carlton, Capella luxury hotels & resorts)

Želite li goste, koji troše više, sa zadovoljstvom?

SAZNAJTE KAKO – na radionici od sri. 15.11. do pet. 17.11.2023.

U autentičnim eno-gastro-turističkim objektima Međimurja i Plešivice, dobitnicima renomiranih svjetskih i domaćih priznanja: vinarija Štampar, restoran Mala Hiža, OPG Hažić, Terme Sveti Martin, restoran Korak i vinarija Tomac

Program

1. dan – sri. 15.11. – Međimurje

VINARIJA ŠTAMPAR (jedan od predvodnika renesanse međimurskog vinarstva i vinogradarstva, pokretač projekta Pušipel za brendiranje i etabliranje istoimene autohtone sorte, Decanter medalje i zlato za pjenušac od sorte pušipel, brojna domaća i međunarodna priznanja)

RESTORAN MALA HIŽA (Michelin preporuka, 3 toke Gault&Millau, višestruki najbolji restoran središnje Hrvatske i državni viceprvak izbora Dobri restorani)

David i Monika Štampar, izvor: arhiva vinarije Štampar, foto Terca art

13:00 h             Dolazak u vinariju Štampar, Sveti Urban, Međimurje

Razgled podruma uz stručno vođenje

STUDIJA SLUČAJA: KREIRANJE TERROIR PONUDE

  • U stalnom traganju za savršenstvom spoja tradicije, znanja i inovacija – David Štampar (vlasnik vinarije)

13:45 h           Odlazak na Mađerkin breg – kultno mjesto međimurskog vinogorja by vinarija Štampar

Mađerkin breg, izvor: arhiva vinarije Štampar, foto Terca art
  • Vinski salon pod vedrim nebom – pokretanje razvoja vinskog turizma s terroir ponudom – Monika Štampar (vlasnica vinarije)
  • Vođena degustacija autentičnih etiketa vinarije Štampar i prodajna prezentacija gostu, u pratnji pladnjeva s proizvodima malih lokalnih proizvođača (koncept od polja do stola, podržavanje lokalne i sezonske proizvodnje)

Napomena: U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika, program se odvija u kušaonici vinarije Štampar

15:00 h             Odlazak iz vinarije Štampar i smještaj u hotel

16:10 h             Polazak u restoran Mala Hiža, Mačkovec

Branimir Tomašić, izvor: arhiva restorana Mala Hiža, foto Denis Perčić

16:30 h             Dolazak u restoran Mala Hiža, Mačkovec

STUDIJA SLUČAJA: POMICANJE GRANICA TRADICIONALNE KUHINJE

  • Degustacijski menu građansko-pučkih jela s inventivnim pomakom, od sezonskih, lokalnih namirnica provjerenog i kvalitetnog porijekla, uz pokaznu pripremu pojedinih jela – chef Branimir Tomašić (vlasnik restorana, dobitnik trofeja Chef tradicijske kuhinje Gault&Millau 2018)

19:30 h             Odlazak iz restorana i slobodno vrijeme

2. dan – čet. 16.11. – Međimurje – Plešivica “hrvatska Champagne”

TERME SVETI MARTIN (prvi Healthness resort u Europi)

OPG HAŽIĆ (prvi Vinski kamp u Hrvatskoj, proizvodno-prerađivački-turistički OPG, osnivači udruge Najbolje z’Međimurja)

RESTORAN KORAK (Michelin zvjezdica + Michelin zelena zvjezdica Sustainable gastronomy, 3 toke Gault&Millau, član udruge JRE Hrvatska)

Tatjana Hažić, izvor: arhiva OPG Hažić, foto Terca art

10:00 h            Kongresna dvorana Terme Sveti Martin, Sveti Martin na Muri

  • EDUKACIJA: Važnost prodaje i tehnike prodaje u radu s gostima u ugostiteljstvu i turizmu – predavač Sanja Krmpotić, mentorica i stručnjakinja za gostoljubivost i izvrsnost usluge (Sagape konzalting u ugostiteljstvu)

Coffee break

13:15 h             STUDIJA SLUČAJA: ORGANIZACIJA POSLOVANJA I TEHNIKE PRODAJE U RADU S GOSTIMA WELLNESS RESORTA

  • Od odjela marketinga do hotelske recepcije – predstavnica prodajnog tima Terme Sveti Martin

13:45 h             Odlazak iz Termi Sveti Martin

13:50 h             Dolazak na OPG Hažić, Sveti Martin na Muri

STUDIJA SLUČAJA: USPJEŠNA PRODAJA POVEĆANJEM DODANE VRIJEDNOSTI POLJOPRIVREDNIM PROIZVODIMA U TURIZMU

  • Od jabuke i loze do vinskog kampa – Tatjana Hažić (vlasnica)
  • Degustacijski pinklec – degustacija terroir proizvoda obitelji Hažić

Obilazak prvog Vinskog kampa u Hrvatskoj

15:30 h             Odlazak sa OPG-a Hažić

17:30 h             Dolazak u restoran i vinariju Korak, Plešivica, Jastrebarsko

Vinarsko-ugostiteljska obitelj Korak, izvor: arhiva vinarije Korak, foto Mario Kučera

Razgled boutique vinarije uz stručno vođenje

STUDIJA SLUČAJA: ISKUSTVO I ORGANIZACIJA POSLOVANJA MICHELIN RESTORANA s dodatnom oznakom Michelin Sustainable gastronomy

  • Tehnike fine dining kuhanja uz pokaznu pripremu pojedinih jela– chef Bernard Korak (Michelin*, najbolji chef Gault&Millau Zagreb i okolica 2022, višegodišnji sous chef Ane Roš najbolje kuharice svijeta San Pellegrino 2017 (Hiša Franko, Michelin**), radio u Osteria Francescana (Michelin***, najbolji restoran svijeta The World’s 50 Best Restaurants 2016 i 2018))
  • Moderna interpretacija tradicionalne regionalne kuhinje: degustacijski menu inspiriran plešivičkim terroirom baziran na sezonskim namirnicama s vlastitog imanja i od lokalnih proizvođača
  • Stručno sljubljivanje jela s lokalnim vinima, prodajna prezentacija gostu i tehnike posluživanja vina u fine dining restoranu – sommelier Vera Korak

20:30 h             Odlazak iz restorana, smještaj u hotel i slobodno vrijeme

3. dan – pet. 17.11. – Plešivica

VINARIJA TOMAC (Decanter priznanja za pjenušac i uvrštavanje na popis najvažnijih vina na svijetu, brojna međunarodna i domaća priznanja, sudionici ekskluzivnog festivala Raw Wine New York 2022, prva vinarija s ekološkim certifikatom na Plešivici) – bonus radionica

Martina Tomac, foto: arhiva vinarije Tomac

08:30 h           Plešivički doručak na obiteljskom gospodarstvu Moj Hir

10:00 h           Dolazak u vinariju Tomac, Plešivica, Jastrebarsko

Obilazak nove vinarije

Studija slučaja: Strateški iskorak za hrvatsko vinarstvo – ekološki certifikat i biodinamički uzgoj – Martina Tomac (vlasnica vinarije)

11:00 h           Polaznicima podjela Uvjerenja o pohađanju radionice i uspješno završenoj edukaciji

U kotizaciju uključeno:

  • Radionica u vinariji Štampar

– Razgled podruma uz stručno vođenje

– Studija slučaja: kreiranje terroir ponude

– Studija slučaja: Vinski salon pod vedrim nebom – pokretanje razvoja vinskog turizma s terroir ponudom

– Vođena degustacija autentičnih etiketa vinarije Štampar i prodajna prezentacija gostu, u pratnji pladnjeva s proizvodima malih lokalnih proizvođača (koncept od polja do stola, podržavanje lokalne i sezonske proizvodnje)

  • Radionica u restoranu Mala Hiža

– Studija slučaja: pomicanje granica tradicionalne kuhinje

– Degustacijski menu građansko-pučkih jela s inventivnim pomakom, od sezonskih, lokalnih namirnica provjerenog i kvalitetnog porijekla, uz pokaznu pripremu pojedinih jela

  • Edukacija Sagape

– Važnost prodaje i tehnike prodaje u radu s gostima u ugostiteljstvu i turizmu

– Coffee break

– Studija slučaja: organizacija poslovanja i tehnike prodaje u radu s gostima wellness resorta od odjela marketinga do hotelske recepcije

  • Radionica na OPG-u Hažić

– Studija slučaja: uspješna prodaja povećanjem dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima u turizmu

– Degustacijski pinklec – degustacija proizvoda obitelji Hažić

– Obilazak prvog Vinskog kampa u Hrvatskoj

  • Radionica u restoranu Korak

– Razgled butik vinarije i podruma uz stručno vođenje

– Studija slučaja: iskustvo i organizacija poslovanja Michelin restorana s dodatnom oznakom Michelin Sustainable gastronomy

– Tehnike fine dining kuhanja uz pokaznu pripremu pojedinih jela

– Moderna interpretacija tradicionalne regionalne kuhinje: degustacijski menu inspiriran plešivičkim terroirom baziran na sezonskim namirnicama s vlastitog imanja i od lokalnih proizvođača

– Stručno sljubljivanje jela s lokalnim vinima, prodajna prezentacija gostu i tehnike posluživanja vina u fine dining restoranu

  • Bonus radionica u vinariji Tomac

– Obilazak nove vinarije

– Studija slučaja: Strateški iskorak za hrvatsko vinarstvo – ekološki certifikat i biodinamički uzgoj

– Radni materijali

– Uvjerenje o pohađanju radionice i uspješno završenoj edukaciji

Broj sudionika: 10 osoba

Kotizacija za radionicu: ukupno 1.200 Eur (9.041,40 Kn) po osobi za cijelokupni program radionica

(1 Eur = 7,53450 Kn)

Kotizacija je na bazi 10 osoba

Prijevoz i smještaj su u vlastitoj organizaciji

Za prijave na radionicu i dodatne informacije rado stojim na raspolaganju

Sanja Krmpotić, ++385 98 925 401, info@sagape.hr

Izvor: foto Cyntia
Kontaktirajte me

Podijelite s prijateljima:
  • Email
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter
  • Linkedin
  • Whatsapp
« Podizanje izvrsnosti usluge i gostoljubivosti vinarije Rizman
Edukacija ugostitelja TZ središnje Istre »

Pretraga stranice

Teme

  • Događanja
  • Edukacija
  • Press clipping
  • Video

Sagape logo

Sagape, obrt za konzalting u ugostiteljstvu, vl. Sanja Krmpotić
OIB: 81825918126 • Tel: +385 98 925 9401 • info@sagape.hr


© 2019–2025 Sagape, sva prava pridržana. Pravila privatnosti • Impressum

Vizualni identitet by Nela Dunato Art & Design
Ova web stranica koristi kolačiće (eng. “cookies”) kako bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo pregledavanja i funkcionalnosti web stranice. Više informacijaPrihvaćam
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Uvijek omogućeno
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Spremi i prihvati